top of page
blaadjes beihuis.png
logo beihuis.png

BEIHUIS

teksten beihuis.png

openingstijden

Iedere dinsdag 

10-16 uur

open inloop

 van 10.30-12.30 uur eigentijds kaartspel

Iedere woensdag

10.30-12 uur

open inloop

15 maart/19 april//17 mei/21 juni

filosofie café van 10.30-12 uur

1 maart/5 april/3 mei

groepsgesprek van 10.30-12 uur

Iedere donderdag

10-13 uur

open inloop

van 10-11 uur Qigong

iedere vrijdag

10-14 uur

open inloop

14-20 uur

Oekraïne-Nederland gemeenschap

div. workshops en activiteiten

zie 'nieuws' voor actueel programma

Locatie: BeiHuis

Winkelcentrum Brusselse Poort

(tussen AH en ICI Paris)

zie 'nieuws' voor actueel programma

TENTOONSTELLING

 

12 mei t/m 7 juli 2023

Foto-expositie BeiHuis

"Stel je voor" i.s.m. Vista College

23 mei t/m 18 juli 2023

#WeAreAllHumanRightsDefenders

Opgezet door studenten Global Cities i.s.m. Shelter City; portretten van mensenrechtenverdedigers.

Na vele jaren van zoeken en onderhandelen is het in April zo ver: onze buurt krijgt zijn eigen Buurthuis. En wel op AA-locatie: midden in het winkelcentrum Brusselse Poort, aan het grote plein, tussen Albert Heijn en Ici Paris in gelegen (in het pand waar Hans Anders de afgelopen
maanden zat, en daarvoor Witteveen mode). 

De moeilijkste beslissing in alle voorbereidingen was misschien wel de keuze van de naam voor ons Buurthuis Brusselsepoort. Vele namen zijn besproken, zoals BuurtPoort, PraatHuis, DoeHuis, Het Poorthuis of Bij Wim en Evelien: verderop in dit nummer wordt duidelijk waarom Wim en Evelien zo belangrijk zijn. Maar de voorkeur had een naam die kort en krachtig is, met een B begint en tegelijk geen bestaande naam is. Dat is dus BeiHuis geworden.

 

De officiële opening van het BeiHuis zal op zaterdag 23 april, 11.00 plaatsvinden. Graag nodigen we alle buurtgenoten uit daarbij aanwezig te zijn. Dat zal trouwens niet de eerste activiteit zijn. Op maandag 11 April, 19.00 wordt er een grote bijeenkomst gehouden over de luchtkwaliteit in onze buurt. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Manuel Boesen en vertegenwoordigers van Klaor Loch (nu Milieudefensie). Ook daar is iedereen welkom: zie graag verderop in dit blad
wat de agenda is en hoe er aangemeld kan worden.

 

Elk buurthuis draait op vrijwilligers, en de twee belangrijkste zijn al genoemd: Wim en Evelien. Wim Schoenmakers zal als coördinator en contactpersoon optreden, en regelmatig in het BeiHuis aanwezig zijn. Dat geldt ook voor Evelien Meijerink, die een project coördineert waarin het elkaar ondersteunen van en door buurtbewoners centraal staat. Daarnaast was Evelien lange tijd stadsdeelleider van de gemeente voor onze buurt, en zo ook deelgenoot aan onze zoektocht naar een buurthuis. Op de volgende bladzijde stellen Wim en Evelien zich voor, terwijl het project over het belang van ervaringskennis verderop wordt besproken. Maar behalve deze twee vrijwilligers met gezichten hopen we heel veel meer vrijwilligers voor ons BeiHuis warm te maken. 

Na de officiële opening zullen we op een aantal dagdelen van de week open zijn: overdag, tijdens reguliere winkeltijden. Wanneer we open zijn en welke activiteiten er dan plaats vinden, zal op onderstaande kalender en in de ‘etalage’ van het BeiHuis te vinden zijn. We hopen natuurlijk dat we snel kunnen groeien in hoe vaak we open zijn en welke activiteiten we buurtbewoners kunnen bieden. Daarvoor zijn veel vrijwilligers nodig, plus goede ideeën voor activiteiten die voor de buurt aantrekkelijk zijn. Heb je tijd en/of ideeën: laat ons graag horen!

 

BeiHuis zal geen horecagelegenheid zijn; daarover zijn duidelijke afspraken met het winkelcentrum. We zullen dus nauw samenwerken met de horeca die er al in het winkelcentrum is, zoals grand café La Porte, om onze bezoekers, tegen betaling, van koffie en meer te voorzien.

Samenwerking is er al enige tijd met Huiskamer de Fronten. Ook gelegen in onze buurt, zijn er met de komst van het BeiHuis straks twee voorzieningen in onze buurt die heel aanvullend zijn en elkaar goed kunnen versterken, waarbij de Fronten veel betekent voor senioren die graag actief blijven, en BeiHuis zich richt op een heel brede doelgroep van buurtbewoners. Meer informatie over het werk van de Fronten lees je in ons laatste buurtblad, nr 9.

In de komende periode starten we met een zelfhulpgroep waarin we met elkaar in gesprek gaan over gezondheid en hoe mensen om gaan met eventuele tegenslag die ze ervaren in hun leven. Wat doet die tegenslag met je? Welke gezondheidsvraagstukken kom je tegen in je leven? En wat kunnen andere mensen leren van hoe jij ermee omgaat?

 

Wilt u daarmee aan de slag kom dan ook vooral binnenlopen.

Onder het kopje 'nieuws' staan updates van de workshops en activiteiten.

Tot binnenkort in het BeiHuis!

A1_beikalender maart.png
bottom of page