top of page

24 september: Feestelijke opening van de natuurelementen in het Viegenpark

’s morgens opent SamenGroener Maastricht Noordwest in het tussen Malpertuis en Caberg gelegen Viegenpark de nieuw aangelegde natuurelementen.

Onlangs is fase 1 van deze voor spelende kinderen aangelegde natuurelementen afgerond. Dat is een goede reden om er met een openingsactiviteit aandacht aan te schenken.

Met donaties van “Onze Buurt” de Gemeente Maastricht en het Elisabeth Strouven Fonds zijn een waterpomp, zandgraafkuil, stapstenen, klimbomen en klauterstammen geplaatst.

Iedereen is welkom bij de opening. Samen en tegelijk met Wethouder Mackus gaan alle aanwezigen de openingshandeling verrichten. Eerst knippen we samen het lint door en daarna gaan we water oppompen.

Dit water brengen we naar de opgeschoonde grote bloementuin die ook in het Viegenpark ligt. Hier staan heel veel nieuwe plantjes in potjes klaar om geplant te worden. Iedereen die meedoet mag zijn naam op een houten latje schrijven en dat bij het plantje steken.

Allen, jong én oud die mee willen openen en een plantje willen planten: Neem zelf een schaartje en emmertje of gietertje mee!
3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page